Dotco Kalıp taşlama Kılavuzu Bölüm 1| Kalem Ve Hassas Taşlama Makinesi

Dotco Kalıp taşlama Kılavuzu Bölüm 1| Kalem Ve Hassas Taşlama Makinesi

Tanıtım

Endüstriyel metal işlemeye aşina olan herkes, Dotco marka pnömatik kalıp taşlama makinelerinin kalitesini ve dayanıklılığını doğrulayabilir. Bununla birlikte, yakın zamanda yeniden markalaşma ve Cleco ve Dotco adlarının artık değiştirilebilir kullanımı nedeniyle; Her bir aracın kullanım amacını veya basit bir aracın neden bu kadar çok varyasyonunun var olması gerektiğini çözmek zordur. Aslında, en son Cleco Üretim Araçları kataloğu, yalnızca pens tipi kalıp taşlama makinelerine ayrılmış en az 17 sayfa içerir.

Bu kılavuzda, bir sonraki Dotco (veya Cleco) kalıp taşlama makinenizi satın alırken bilinçli bir karar verebilmeniz için her bir aletin özelliklerini ve faydalarını net bir şekilde açıklamak için yola çıktık.

 

Dotco markasının adında ne var?

Uzun süredir havalı alet kullanıcıları, Dotco, Cleco, Buckeye, Gardener Denver ve Ana Güç markalarının hepsinin Güney Carolina merkezli Cooper elektrikli aletler’e ait olduğu zamanları hatırlayabilir. Bu artık geçerli değil. Mevcut ana şirket, Apex Tool Group (ATG), Danaher Corporation ve Cooper Endüstrileri arasındaki bir ortak girişim yoluyla 2010 yılında kuruldu. Şirket daha sonra, bugün bu markaların tek sahibi olan özel sermaye şirketi Bain Capital'e satıldı. 

 

Herhangi bir kuruluşta yeni sahiplik, doğası gereği değişim getirir ve Dotco taşlama serisinin yeniden markalaşması da bir istisna değildir. Kısacası, Dotco, Cleco ve ana güç, artık Cleco Üretim Araçları olarak bilinen şeyin alt markaları olarak kabul ediliyor. Orijinal Cleco markası hala sadece Cleco'dur, ancak diğer markalar Cleco tarafından Dotco veya Cleco MP Serisi (eski adıyla Master Power) olarak alt kategorilere ayrılmıştır. Gardner Denver ve Buckeye tamamen durduruldu. Geçmişte Cleco markası öncelikle montaj aletleriyle (ve bir avuç dolusu taşlama makinesiyle) ilişkilendirilirken, Cleco üretim araçları takma adı artık ürün grubundaki tüm montaj ve malzeme kaldırma araçlarını kapsamaktadır.

 

İşte bir Özet:

Cleco Üretim Araçları Markaları: Cleco, Dotco by Cleco ve Cleco MP Serisi

 

ClecoDC montaj aletleri, tork kontrollü pnömatik montaj aletleri ve bazı ABD yapımı malzeme kaldırma aletleri

 

Dotco: ABD yapımı malzeme kaldırma araçları

 

MP Serisi (eski adıyla Master Power)Genel amaçlı (ithalat) malzeme kaldırma araçları

 

Die taşalama Terimler ve Özellikler Sözlüğü:

Herhangi bir kalıp taşlama satın aldığınızda ne elde ettiğinizi tam olarak anlamak için, onları tanımlayan belirgin özellikleri anlamak iyi bir fikirdir. Aşağıdakilerden bazıları tanıdık ve bariz görünse de, diğer noktalar daha belirsizdir, ancak doğru aracı seçmede eşit derecede önemli olabilir.

 

Dakikada Devir (RPM)

Bunların ne olduğunu bilmiyorsanız, bu kılavuzdan daha fazla yardıma ihtiyacınız olabilir. Yine de, Dotco'nun kataloglarında listelenen RPM'lerin 90 PSI hava basıncına ayarlanmış aletler için olduğunu belirtmekte fayda var. RPM derecelendirmeleri ayrıca, Dakikada Kübik Feet (CFM) olarak ölçüldüğü üzere yeterli hava akışına izin vermek için yeterince büyük çaplı (minimum 3/8") bir hava hortumunun kullanıldığını varsayar.

Cleco'nun kataloğundaki rpm'lerin serbest hız rpm'leri (Yüksüz RPM'ler) olarak listelenir. Fabrika temel olarak aleti havada döndürür, ardından iş mili hızını bir takometre ile ölçer. Havalı aletler yük altında çalışırken nominal serbest devirde dönmeyecektir. Kullanılacak aşındırıcıya göre taşlamalarımızın rpm'leri. Belirgin güvenlik nedenleriyle, aşındırıcılarınızın max rpm değerlerini asla aşmamalısınız.

 Ayrıca, farklı uygulamalar için farklı rpm araçları seçildiğinden daha fazlası mutlaka daha iyi değildir. Beygir gücü, aletlerin malzemeyi kesme veya taşalma yeteneğinde de önemli bir rol oynar. Bu konuda daha sonra.

 

Vali veya Hız Kontrol Cihazı  

Matkap motorlarından farklı olarak, kalıp taşlayıcılar, aletin iş milinin dönüş hızını düzenlemek için planet dişliler kullanmaz. Bir regülatör (diğer adıyla hız kontrol cihazı), bir alet muhafazasında bulunan ve ağır yük zamanlarında rpm'yi sabit tutmak için hava akışını artıran valf benzeri küçük bir cihazdır.

 

Örneğin açılı taşlama makinelerinde, konik dişlilerle birlikte hız kontrolörü, iş miline iletilen son rpm'leri belirler. Hız kontrolörleri, bir havalı aletin valfinden hemen sonra, ancak hava motorunun arkasında bulunur.

 

Beygir gücü

Havalı el aletlerinin beygir gücü, mahfazada bulunan aletin hava motorunun çapına göre belirlenir. Hava motoru tertibatı bir silindir, rotor, kanatlar, uç plakalar ve yataklardan oluşur. Silindire verilen basınçlı hava, daha sonra beygir gücü üreten fenolik motor kanatlarını döndürür. Silindirin çapı ne kadar büyük olursa, o kadar fazla beygir gücü üretilir. 

Daha büyük hava motorları her yerde daha büyük bileşenler gerektirir ve bu nedenle beygir gücü arttıkça aletin toplam boyutu ve ağırlığı da artar. Daha yüksek beygir gücüne sahip aletlerin de daha fazla hava akışı (CFM) gerektirdiğine dikkat edilmelidir, bu nedenle hava kompresörünüzün onlara güç sağlayacak kadar büyük olduğundan emin olun. Daha yüksek beygir gücüne sahip aletler daha büyük bir ayak izine sahip olduğundan, operatörlerin elinde daha ağırdır. Operatör konforu açısından

 

Egzoz Yönü

Çoğu Dotco ve Cleco taşlama, ön veya arka egzoz ile sunulur. Bu seçim esas olarak operatör tercihine ve konforuna bağlıdır. Deneyimlerimize göre, çoğu son kullanıcının egzozun aletin arkasından dışarı yönlendirilmesini tercih ettiğini ve sattığımız aletlerin %80'inin arka egzoz modelleri olduğunu bulduk.

Bununla birlikte, dikey yönde arka egzozlu sıralı taşlama makinelerini kullanan operatörler, derin girintilere sahip bir parçayı (örneğin uzun silindirik dökümler) çalışırken hava püskürtülme eğilimindedir. Bu durumda, bir ön egzoz aleti daha iyi bir seçim olabilir. 

Ek olarak, bazı operatörler, ön egzoz aletlerinin çalışma alanından talaşları üfleme şeklini beğenerek, devam eden çalışmalarını değerlendirmeyi kolaylaştırır. Bununla birlikte, OSHA'nın atölye zemininde alüminyum ve titanyum yongaları üfleme konusunda yangın tehlikesi kısıtlamaları vardır.

 

Pens Serisi ve Boyutları

Hem Dotco hem de Cleco Kalıp Taşlama Makineleri, çapları 1/16" ila 1/4" arasında değişen saplı aksesuarları kabul eden HG, 200 veya 300 serisi penslerle sunulur. Kalem öğütücüler tipik olarak 1/8" pensler kullanırken, geleneksel kalıp taşlayıcılar neredeyse her zaman 1/4" penslerle gelir.

 

HG Serisi, Pensler, hem döner kanatlı hem de türbin çeşitlerinin Dotco hassas ve kurşun kalem taşlamaların öne çıkıyor. HG serisi pensler, aletin ayna gövdesine vidalanır.

 

Burada, bilezik çıkarılmış bir model  10R9000-03 türbin taşlama örnek olarak verilmiştir. Alete bakan pens ucundaki dişlere dikkat edin

300 serisi pensler, bir pens başlığı ve pensin yuva yaptığı bir burun parçasından oluşur. Daha sonra üç parçalı tertibatın tamamı alet aynası gövdesine geçer. 300 serisi sistem, uzun ve ince olup, girintili çalışma alanlarına daha iyi erişim sağlayabilir.

200 Serisi pensler, yukarıda görülen burun parçasını kullanmaz ve pensin kendisi doğrudan aletin miline (ayna gövdesi) yuva yapar. Aşağıdaki Örnek 1, sıralı (düz) kalıp taşlama makinesinde bulunan 200 serisi bir pens sistemini göstermektedir

 

Sonuç olarak 300 serisi, kısıtlı çalışma alanlarına erişilebilmesi için ince burun parçası ile daha uzun, 3 parçalı bir tasarıma sahiptir. 300 serisi daha kısa, daha sağlam ve daha sade bir tasarım sunuyor.

 

RPM ve Tork Arasındaki İlişki:

Dotco taşlamalar, rpm'leri aletin miline almak için motorlarını, regülatörlerini ve/veya konik dişlilerini kullanır. rpm'ler ne kadar yüksek olursa, aletin durma torku o kadar düşük olur. Tersine, daha düşük rpm'li araçlar daha fazla tork üretecek ve durması daha zor olacaktır. Daha hızlı her zaman daha iyi değildir ve kaba işleme veya ince talaş işlemeye göre bir takım seçmek istersiniz. Daha yüksek RPM araçları, son detay çalışmaları için daha iyidir, daha yavaş RPM araçları ise daha hızlı malzeme kaldırma oranları sunar. Operatörler, işi onlar için aletlerin devir ve torkunun yapmasına izin vermelidir. Bir takıma "yaslanmak" daha fazla taşlama verimliliği sağlamaz ve sadece maçoluğun tamamen aptal olduğunu göstermek için bir havalı aletin iş milini oyalamaz.

 

Dişliler veya Dişliler Yok:

Çoğu Dotco taşlama makinesi, yukarıda açıklanan tork/hız oranlarını elde etmek için yönetilir veya dişliye geçirilir. Ancak, hava motorunun doğrudan aletin çıkış miline bağlı olduğu dişlisiz modeller mevcuttur. Dik açılı dişlisiz bir taşlama makinesinde motor, konik dişli ihtiyacını ortadan kaldırmak için aletin kafasına dikey olarak yerleştirilir. Dişlisiz modeller daha az titreşim yayar, ancak dişli benzerlerine göre daha az torka sahiptir. Dişlisiz taşlamaların ana avantajı, bakımlarının daha ucuz olmasıdır.

 

Dotco Kalıp taşalamaların Farklı Serileri:

Bu makale serisi, zımparalama ve taşlama aksesuarlarını monte etmek için bir pens sistemi kullanan Dotco kalıp taşlama makinelerini kapsar. Bu kılavuzda dişli mil takımlarını (yani 5/8"-11 açılı taşlama makinelerini) ele almayacağız. Aşağıda kurşun kalem ve hassas taşlayıcılarla başlıyoruz ve 2. bölümde 1/4" sıralı kalıp taşlayıcılara geçiyoruz. Seriyi 3. bölümde Dotco dik açılı kalıp taşlama makinelerinin kapsamlı bir tartışmasıyla sonlandırıyoruz.

 

Türbin ve Döner Kanı Hassas Kalem Taşlayıcılaatlr- Bu kompakt, yüksek devirli taşalamalar, hafif çapak alma, parlama giderme, yüzey hazırlama, temizleme ve bitirme için idealdir. Bu aletleri karbür çapaklar, aşındırıcı taşlar, monte edilmiş tekerlekler, uçlar ve kalıplanmış aşındırıcılar ile kullanın. Genellikle kalıp, döküm ve türbin motoru uygulamalarında karmaşık detay çalışmaları için kullanılırlar. Hassas taşlamalar, döner kanatlı veya türbin hava motorları ile sunulmaktadır.

 

Türbinli Hassas Taşlamalar

10-90 Serisi Türbin Kalıp taşlama- 100.000 RPM- .06 HP - Detay Çalışmaları için Yüksek Hızlı, Düşük Torklu Türbin Hassas taşlama- Süper Hafif ve Kompakt- 0,5 Lbs'den Az Ağırlık ve Yalnızca taşlama 5,4" Uzun- 1/8" Pens- Ön Egzoz- Rulo Tarzı, Değişken Hız Gaz Kelebeği

Bu yüksek kaliteli, Amerikan yapımı hassas taşlama makinelerinin özellikleri: yüksek hızlı türbin motoru, yağlama gerektirmeyen çalışma ve uzun ömür için yüksek hassasiyetli bilyalı rulmanlar. Değişken hızlı rulo gaz kelebeği, düşük salgılı mil ile birleştirildiğinde parçalarda mükemmel bir yüzey oluşturan rpm'leri kontrol etmenizi sağlar. Alet hafiftir, sessizdir ve daha fazla operatör ergonomisi ve daha az yorulma anlamına gelen süper düşük titreşmler yayar. Sağlam bir alüminyum muhafaza hepsini bir arada tutar. Havacılık veya türbin motoru uygulamalarında egzotik alaşımların çapaklarını almak için mükemmeldir.

 

10-95 Serisi Türbin Kalıp Taşlama- 80.000 RPM- .10 HP - Orta Hız, Orta Tork, Hassas Çapak Alma Çalışması için Türbin taşlma- Kol Etkinleştirmeli Geleneksel Kalıp taşlama Tarzı Gövde- 2 Lbs- 5,8" Uzun- 1/8" Pens - Ön Egzoz - Başparmak Gaz Kolu Başlatma - Alüminyum Gövde

Bir kalem taşlamlardan  daha az, ancak kesinlikle yine de hassas bir taşlama olan bu alet, hızlı malzeme kaldırma oranları için yüksek performanslı bir türbin motoruna sahip geleneksel bir sıralı kalıp taşlamaların gövdesini içerir. 10-90 serisi kadar kompakt olmasa da 10-95 serisi daha sağlamdır ve standart boyutlu bir kalıp taşlama makinesi kullanmaya alışmış operatörler için daha uygundur. Büyük elleri olan ve yağlama gerektirmeyen çocuklar için iyi bir hassas taşlama makinesi! Bu araç, fabrikalar ve genel imalat için daha uygundur.

 

12R91 Serisi- Hassas taşlama- Yönetilen Hava Motoru- Türbin- 65.000 RPM- 0,10 HP - 0,441 Lbs Ağırlığında. - taşlama 5.8" Uzun- 1/8" Pens - Arka Egzoz - Döner gaz

12R91 serisi türbin taşlmlr, iş miline yerleştirilen yük miktarına göre motora hava girişini ayarlayan bir düzenleyiciye sahiptir. Bu özellik, gerçekten malzemeyi kesmeye çalıştığınızda duraklamayı önlemek için tasarlanmıştır (göreceli olarak, bu yalnızca 0,10 HP'lik bir araçtır). 12R9 serisi aynı zamanda en yavaş Dotco Türbin taşlamacıdır ve 65.000 rpm'de yukarıdaki emsallerinden biraz daha fazla tork üretecektir. Türbin hava motorunu yeniden vurgulamak için hassas seramik yataklar kullanın ve yağlama gerektirmez. Bu, endüstrilerde geniş bir yelpazede bulunan harika bir genel amaçlı türbin taşlmacıdır.

 

Türbünsüz, Döner Kanatlı Hassas Taşlayıcılar

12-03 Serisi Dik Açı Dişlisiz Hassas Taşlama Makinesi- 90 Derece Kafa- .10 HP- 80.000 RPM - 0,3 Lbs Ağırlığında- Ölçüler 5,8" Uzun- 1/8" Hava Girişi- Silindir Gaz Kelebeği- Çeşitli Aşırı Hortum Uzunlukları Mevcut- 1/8" pens

12-03 serisi, dişlisiz bir tasarıma sahip olması bakımından benzersizdir. Alet, kafaya dikey olarak monte edilmiş geleneksel bir döner kanatlı hava motoru kullanır. Aletin çıkış mili, dişli takımı ihtiyacını ortadan kaldırarak doğrudan hava motoruna bağlanır. Kompozit gövde esasen sadece valfi içerir ve başka bir şey içermez. Bu, doksan derecelik bir yaklaşım gerektiren işler için harika bir araçtır ve başlıktaki dişlilerin olmaması, bakımın azalmasını sağlar. 80.000 rpm'de alet, kalem taşlama hız aralığının ortasına düşer. Değişken hızlarda yuvarlanma gazı eğlenceyi kontrol eder.

 

10-04 Serisi Hassas Sıralı Taşlama Makinesi- 60.000 RPM- .10 HP - 0,2 Lbs Ağırlığında- Ölçüler 5,8" Uzun-Alüminyum Gövde-1/8" Hava Girişi ve Aşırı Hortumlar Farklı Uzunluklarda Sunulmaktadır- 1/8" Pens- Rulo Gaz Kelebeği

10-04 serisi, yapımında endüstriyel sınıf bilyalı rulmanlar kullanan, 60.000 RPM hassas bir taşlmacıdır . Aletin en dikkat çekici özelliği dayanıklı tasarımıdır. Hareketli parçaları enkazdan ve darbelerden koruyan alüminyum muhafazası ve pens koruması ile 10-04, uzun yıllar boyunca son işlem operasyonunuzun bir parçası olacaktır. Tamamen metal gövdeli bir aletin tek dezavantajı, bazı operatörlerin sürekli kullanım sırasında aletin soğumasından şikayet etmesidir. Yüksek kaliteli bir çift iş eldiveni sorunu çözer. Egzoz havası, tedarik edilen aşırı hortum kullanılarak iş istasyonundan uzaklaştırılır.

 

12-04 Serisi Hassas Sıralı Taşlama Makinesi- 60.000 RPM- .010 HP - 0,2 Lbs Ağırlığında- Ölçüler 5,8" Uzun- Kompozit Muhafaza- 1/8" Hava Girişi ve Aşırı Hortumlar Farklı Uzunluklarda Sunulmaktadır- 1/8" Pens- Rulo Gaz Kelebeği

12-04 serisi, operatörün ellerine soğuk geçişi önlemek için daha ergonomik bir kompozit muhafazanın eklenmesiyle 10-04 serisinin tüm işlevselliğine sahiptir. Kompozit muhafaza, aleti 10-04 serisinden biraz daha büyük hale getirir ve nominal bir ağırlık (.10 Lbs.) ekler.

 

Cleco MP Serisi (Eski adıyla Master Power)- MP4200 ve MP4201- Her Biri 0,43 Lb Ağırlığında- Genel Amaçlı, Dik Açılı ve Düz Yönlerde Döner Kanatlı Kalem Taşlama Makineleri- 70.000 rpm 0,10 hp (0,044 kW)

MP Serisi, resmi olarak mavi olan eski Master Power aletlerinin Cleco'nun yeniden markalanmış versiyonudur. Biçim ve işlev olarak tamamen aynıdırlar ve değişen tek şey gövdenin rengidir. MP Serisi ithal ürünlerdir ve onları ara sıra kullanacak olan değere önem veren tüketiciler için en uygun olanıdır. 

Bununla birlikte, ince, rahattırlar ve dar alanlara sığabilirler. MP4200 modelinde, sorunsuz çalışma ve daha uzun hizmet ömrü sağlamak için çift bilyalı rulmanlar bulunur. Bu aletlerin iç kısımlarının en saf metallerden yapılmadığını ve endüstriyel muadilleriyle aynı toleranslarda işlenmediğini unutmayın. Bakım çalışmaları için bunlar iyi bir seçimdir, ancak üretim çalışmaları için endüstriyel modeli seçmelisiniz.

 

220G Serisi- Push-Pull Start Aktivasyonu 60.000 RPM Kalem Taşlma  - 0,40 Lbs Ağırlığında. Ölçüler 4.6" Uzun, 1/8" Pens, Alüminyum Gövde 

220G, endüstriyel sınıf kalem taşlamaların ilginç bir yorumudur ve kesinlikle yoğun üretim kullanımı için tasarlanmıştır. En göze çarpan özelliği, aletlerin arka gaz kelebeği çekmesidir. Dahili bileşenler işlenir ve ısıl işlemden geçirilir ve alet, düşük salgı, yüksek eş merkezlilik ve uzun hizmet ömrü sağlamak için üstün kaliteli rulmanlar kullanır. Bu taşlama Amerikan yapımıdır. 

Standart donanım, bir egzoz aşırı hortumu, yerleşik bir hava filtresi ve entegre bir hız kontrolörü içerir. 220G, tek başına veya bir kalem taşlama kitinde sunulur. Çeşitli karbür çapaklar, monte edilmiş uçlar ve üflemeli kalıplanmış bir taşıma çantası içerir. Cleco, bir hava kaynağına bağlandığında etkinleşen ve otomatikleştirilmiş / sabitlenmiş bir ortamda kullanılmak üzere tasarlanmış arka çekme kelebeği olmayan bir model bile sunar.

 

14/18 Serisi - Çelik Gövde 50.000 RPM 0.1 hp (0.074 kW) Rulo / Kadran Gaz Kelebeği Hassas Taşlama - .50 Lbs. - 3,9 İnç Uzun (Rulo Gaz Kelebeği) veya 5,9 İnç Uzun Kadran Gaz Kelebeği - 1/8" Pens

Açık ara en endüstriyel Dotco hassas taşlama makinesi. Sırasıyla 40.000 ve 50.000 rpm'de 14/18 serisi, hassas taşlama makinesi ile geleneksel kalıp taşlama makinesi arasındaki çizginin bulanıklaşmaya başladığı yerdir. Çelik muhafazası ve tüm endüstriyel bilyalı rulmanları ile, Süper görev hassas bir taşlama makinesi arıyorsanız, onu buldunuz.

Döner gaz kelebeği versiyonunda yalnızca 3,8" uzunluğunda ve kadranı (yukarıda gösterilmiştir) 5,9" uzunluğunda olan Dotco 14/18, sağlam olduğu kadar kompakttır. Bu alet standart olarak 1/8" veya 1/4" penslerle sunulur, ancak her biri için ayrı bir parça numarası vardır, bu nedenle doğru olanı sipariş ettiğinizden emin olun. Bu aracı, dökümhaneler ve cilalama atölyeleri gibi zorlu ortamlarda güvenle kullanın.

15Z Serisi - Hava İşaretleme Kalemi 20.000 RPM 0,06 hp (0,044 kW) - 1/8" İşaretleme Kalemi - 0,3 Lb Ağırlığında, Ölçüler 5,5" Uzun - 1/4" Hava Girişi - Alüminyum Muhafaza

Daha az bir taşlama ve daha çok bir gravür makinesi olsa da, bu Dotco havalı markalama kalemi, atölyedeki aletleri ve parçaları markalamak için kullanışlıdır. Kesinlikle daha ucuz seçenekler var, ancak Amerikan yapımı olursa, muhtemelen satın aldığınız son pnömatik gravür makinesi olacak. Alet, çekme tarzı bir gaz kelebeği ve 1,8" karbür uçlu değiştirilebilir bir prob ucu içerir. Kiti satın alın ve dayanıklı bir taşıma çantası ve 5' hava hortumu dahil olsun. Endüstriyel gravür ihtiyaçlarınız için Dotco kalitesi talep edin.

Etiketler: havalı taşlama makinesi, havalı el aletleri, havalı taşlama, havalı alet
Eylül 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR