Pnömatik Darbeli Anahtarların Bakımı

Pnömatik Darbeli Anahtarların Bakımı

 

Çalışma alanı temelleri

Çalışma alanınızı temiz ve düzenli tutun. Dağınık ve kirli çalışma alanları, değerli alet ve malzemeleri kaybetmenize neden olabilir.

Doğru güvenlik ekipmanını giyin: darbeli anahtarlar, yalnızca ilgili tüm sağlık ve güvenlik politikalarına uygun olarak uygun şekilde eğitilmiş kişiler tarafından kullanılmalıdır.

Uygun giyinmek. Odadaki herkesin göz koruması taktığından emin olun. Potansiyel patlama tehlikesi endişeleri nedeniyle, bu aleti yakınında yanıcı sıvıların veya gazların bulunduğu yerlerde asla çalıştırmayın.

 

Hava motoru yağlama

Korozyonu önlemek için her kullanımdan önce bir hat içi çalıştırmanızı veya hava girişinden manuel olarak bir Hava Aleti Yağı uygulamanızı öneririz. Her girişe 10-15 damla yağ yapmalı! Bununla ilgilenmeniz de önemlidir, aksi takdirde aletiniz çok kirlenir ve düzgün çalışmayı durdurur, bu nedenle gerekirse birkaç saatte bir (veya en azından uzun süre kullanırken) daha fazlasını uygulayın.

 

Darbeli anahtar doğru yağlama prosedürü

Hem motoru hem de darbe mekanizmasını yağlamak, elektrikli aletinizin sorunsuz çalışmasını sağlamak için önemlidir. İki sistem birbirine bağlı olmadığı için ayrı olarak yağlanmaları gerekir.

Motoru yağlamak için özel bir havayolu yağlayıcısı kullanılır. FRL'ye ekleyebilir veya hemen hava girişinde (alette) kullanabilirsiniz. Sisteme bağlı olarak darbe mekanizması yağlanır. Bu mekanizma, bir gres çarpma mekanizması veya bir yağ banyosu olabilir.

Gres darbe mekanizması

Bu sistemde sürtünmeyi en aza indirmek için sadece örs ve çekiç arasındaki temas alanları yağlanır. Gres düzenli olarak yenilenmelidir.

Öte yandan gres, atalet nedeniyle zamanla temas noktalarından çekicin dışına akacaktır. Bu nedenle, daha fazla sürtünme ve ısı olacaktır. Bakım yapılmazsa, sonunda çalışmayı durduracaktır. Düzenli olarak servis edilmesi gerekir.

Yağ banyosu mekanizması

Darbeli anahtarın tüm ön kısmı, yağ banyo sistemli bir alet içinde yağa daldırılır. Tüm sistemi kapsadığı için yağ her zaman oradadır. Boşluk her zaman yağlanır, bu nedenle bakıma daha az ihtiyaç vardır.

Yağı değiştirmek için anahtarı dikkatli bir şekilde açmalısınız. Yağla işiniz bittiğinde, onu atmanız gerekir. Eski yağı, yalnızca SAE30 gibi darbeli sistemler için uygun olan yeni yağ ile değiştirin.

 

Havalı aletlerde hangi yağ kullanılır?

Mineral yağ, petrolden yapılır ve renksiz ve kokusuzdur. Benzin yapan sürecin bir yan ürünüdür. Losyonlarda, kremlerde, merhemlerde ve kozmetiklerde uzun süredir bir bileşen olarak kullanılmaktadır.

Mineral yağ, pnömatik aletler için iyi olan bir yağlayıcıdır. Bir yüklenicinin çerçeveleme tabancası, birkaç hareketli bileşene sahip bir pnömatik alet örneğidir.

Bir pnömatik aletin bileşenleri, gerçekte birbirleriyle temas etmeden birbirlerine doğru kayar. Özenle tasarlanmış pistonlar, valfler ve silindirler arasındaki parçalar su geçirmez bir conta oluşturur. Kauçuk ve naylon o-ringler hava geçirmez contayı oluşturur.

Mineral yağ nedeniyle hava odalarında kir ve yapışkan birikme olmayacaktır. Bununla birlikte, petrol yağları kalıntı veya birikebilir, bu nedenle bunları kullanmamalısınız. Havalı aletler en iyi, köpüklenmeyi ve zamklanmayı önleyici katkı maddeleri içeren mineral yağ ile çalışır.

 

Yağın uygun şekilde atılması

Herkesin, petrol bertarafını yöneten kural ve düzenlemelerden haberdar olması gerekir. İster bir birey, ister küçük bir şirket veya büyük bir şirket olun, bu standartlara uymak herkesin yararınadır.

Çevre ve Planlama Değerlendirmesinin (EPA) gereklilikleri nedeniyle, ekipman, araç ve diğer ürünlerden gelen tüm yağ ve yağ filtreleri çevreye duyarlı bir şekilde atılmalı veya geri dönüştürülmelidir. EPA'ya göre, bir yağ değişiminin kullanılmış yağı 1 milyon galon suyu kirletebilir. Atık yağ geri dönüştürülebilir veya daha düşük dereceli yakıtlara rafine edilebilir.

Kullanılmış yağınızı atmadan önce saklamanız gerekebilir. Kullanılmış yağı saklarken her zaman en iyi uygulamaları takip edin. Bu, çevrenizin sağlıklı kalmasına yardımcı olacak ve kullanımı kolaylaştıracaktır.

Yağ tehlikeli atık olmadığı için belirli bir süre depolanmasına gerek yoktur. Bu, makul nakliye ve geri dönüşüm için yeterli olana kadar kullanılmış yağın taşınmasını ve geri dönüştürülmesini erteleyebileceğiniz anlamına gelir.

Kullanılmış yağı saklamanın en iyi yolu güvenli ve güvenlidir. Bunu yapmanın birçok yolu olmasına rağmen, güvenlik için en önemli faktörlerden biri, tüm konteynerlerde uygun işaretlerin yanı sıra tesisinizin atıklarıyla belirli görevlerin ne zaman ve nasıl gerçekleştirilmesi gerektiğini ana hatlarıyla belirten yazılı prosedürler olmalıdır. 

İçerdiklerine dair uygun uyarılar ekleyerek bunları diğer atıklarla karıştırmaktan kaçının. Bu talimatları uygulamaya koymak, depolama veya nakliye sırasında meydana gelebilecek kazaları önlemeye yardımcı olacaktır!

 

Kullanılmış yağınızı, yağı sizin için geri dönüştürecek yerel bir kaportacı veya servis istasyonunda da toplatabilirsiniz. Kullanılmış yağı normal çöp kutularına atmak veya yol kenarına atmak yasal değildir.

 

Yağ filtrelerinin doğru şekilde atılması

En azından eser miktarda kullanılmış yağ bol olduğundan, filtreler de doğru şekilde atılmalıdır. Kullanılmış yağ filtrelerinizi geri dönüştürmek için üç alternatifiniz var:

  •  Hava filtresini delin (filtreyi anahtardan çıkarın, ardından ucunu bir iğne ile delin ve 12 saat ters çevirin, yağ bir tavaya boşalır ve ardından geri dönüştürülür)
  •  Filtreyi çıkarın ve ezin
  •  Kullanılmış yağ filtrenizi bir kaportacıya veya bunları kabul eden bir belediye geri dönüşüm tesisine götürün

Etiketler: havalı el aletleri, havalı somun sıkma, havalı somun sıkma-sökme tabancası
Ağustos 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR