Endüstriyel Cıvata Uygulamanız için Doğru Pnömatik Darbeli Anahtarı Nasıl Seçersiniz?

Endüstriyel Cıvata Uygulamanız için Doğru Pnömatik Darbeli Anahtarı Nasıl Seçersiniz?

Darbe tabancaları, darbeli aletler veya basitçe hava darbeleri olarak da adlandırılan havayla çalışan Darbeli anahtarlar, bir somuna veya cıvataya yüksek miktarda tork vermek üzere tasarlanmış özel sabitleme araçlarıdır. Bir örs ve çekiç tarzı mekanizma kullanan darbeli anahtarlar, kullanıcıdan yalnızca minimum düzeyde çaba gerektirir.

Darbeli anahtarlar şu alanlarda popülerdir: otomotiv, havacılık, ağır ekipman bakımı, inşaat projeleri, araç servisi ve ürün montajı.

 

Darbeli somun anahtarının temelleri, stiller ve üreticiler arasında aynı kalırken, tork çıkışı, sürücü boyutları ve aletin fiziksel konfigürasyonlarında farklılıklar vardır. International Air Tool Company'de amacımız, makul fiyatlarla üstün kaliteli pnömatik darbeli anahtarlar sağlamaktır. Kanıtlanmış kaliteleri ve zaman içinde dayanıklılıkları göz önüne alındığında, ekonomik olarak mümkün olduğunda müşterilerimize Amerikan yapımı havalı aletleri öneriyoruz.

 

Size hızlı sevkiyat anlamına gelen San Diego, California'daki yerel envanterimizde en yaygın ebatlı darbeli anahtarları stoklarız. Araçlarımızı olağanüstü teknik yardım ve duyarlı müşteri desteği ile yedekliyoruz. Ekibimiz, ilk seferde iş için doğru aracı seçmenize yardımcı olabilir.

 

Piyasadaki darbeli somun sıkma seçeneklerini değerlendirirken, aşağıdaki satın alma kılavuzunu okumak için biraz zaman ayırın. Bu kılavuz, darbeli anahtarların nasıl çalıştığı, boyutlandırma seçenekleri ve bu denenmiş ve gerçek cıvatalama araçlarının en iyi üreticileri hakkında temel bilgiler konusunda size yol gösterecektir.

 

Darbeli Anahtarların Temelleri

Darbeli anahtarlar, bir motor tarafından hızlandırılan dönen bir kütleden enerjiyi enerji depolamaya aktarır. Enerji daha sonra bir çıkış miline bağlanır ve burada yüksek miktarda tork oluşturarak alet örsleri aracılığıyla hızlı patlamalar halinde verilir.

 

Çıkış mili, serbest hareket eden çekiç benzeri bir mil ile tasarlandığından, çalışma sırasında kullanıcı herhangi bir tepki ile karşılaşmaz. Bununla birlikte, darbeli anahtarların hassas tork uygulaması için tasarlanmadığı ve istenen sıkılık elde edildiğinde belirli bir torkta kapanmaya ayarlanamayacağı belirtilmelidir.

 

Yine de darbeli anahtarlar, çeşitli ürün, yapı ve araç gruplarının kritik bir bileşenidir. Herhangi bir gün boyunca, etrafınızdaki darbeli anahtarların faydalarıyla karşılaşırsınız. Sürdüğümüz arabalardan otoyollar üzerinde yükselen devasa elektrik hatlarına kadar, dünya çapındaki ağır hizmet cıvatalamalarından darbeli anahtarlar sorumludur.

 

Akülü veya Pnömatik?

Piyasada bulunan darbeli anahtarları göz önünde bulundurduğunuzda, nihai satın alma işleminizde belirleyici bir faktör, hangi güç seçeneğine karar vereceğiniz olacaktır.

Darbeli anahtarlar için en yaygın güç kaynağı seçenekleri şunlardır:

• Havalı veya Pnömatik

• Pille Çalışan Kablosuz

 

Basınçlı hava en popüler seçimdir. Pnömatik darbeli anahtar terimi buradan türetilmiştir. Bu aletleri yeterince güçlü bir hava kompresörüne bağlayarak, İngiliz anahtarı hava akışını dönen kütleyi hızlandırmaktan sorumlu bir enerji kaynağına aktarır, bu da daha sonra şafta patlamalar halinde dağıtılacak gücü depolar. 

 

Çoğu durumda, seçilen güç kaynağı şantiyenizin veya iş operasyonunuzun kurulumuna göre belirlenir. Halihazırda bir pnömatik alet sistemi kullanıyorsanız, havayla çalışan bir darbeli somun anahtarı en yüksek dayanıklılığı sunduğundan, rotada kalmanızı öneririz. Tersine,  kablosuz darbeli anahtarlar , basınçlı havaya erişimi olmayan tüketiciler için giderek daha popüler bir seçim haline geldi.

 

Sürücü Boyutu

Darbeli anahtarınız için güç kaynağını belirledikten sonra, uygulamanız için hangi boyutta anahtarın doğru olduğunu düşünmek isteyeceksiniz. Darbeli anahtarın boyutu, sürücü boyutu (örs boyutu) ile ifade edilir ve örs üzerindeki düz kenarlar arasındaki mesafe ile ölçülür. 

 

Bu özel anahtarlar için en yaygın boyutlar şunlardır:

• ¼”

• ⅜”

• ½”

• ¾”

• 1”

Tüketici uygulamaları için ¼” ila ⅜” darbeli anahtarlar yaygındır. Bu daha küçük örsler, evdeki ortalama işinizi soyma veya aşırı sıkma korkusu olmadan halletmek için yeterli tork sağlar. Çoğunda entegre bir ayarlanabilir kavrama bulunur. Bu bölümde gerçekten güçlü değiliz.

 

 

½” ve ¾” darbeli anahtarlar gibi biraz daha büyük seçenekler, garajlar ve lastik atölyeleri gibi ticari uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunlar, sürücü boyutu ile aletin çıkardığı tork miktarı arasında doğrudan bir ilişkidir. Ek olarak, daha büyük araçlar genellikle daha fazla vergilendirme uygulaması için daha uygundur.

 

1” ve 1-1 / 2” darbeli darbeli anahtarlar rafinerilerde, madenlerde, enerji santrallerinde ve büyük inşaat işlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

 

Doğru Üreticiyi Seçmek

Darbe araçları satın alırken, ihtiyaçlarınız için doğru üreticiyi seçmek önemli bir faktör olacaktır. Pazardaki sayısız seçenekle, yıllarca güvenilir hizmetle desteklenen markalara odaklanmak önemlidir. Kaliteli araçlar, önümüzdeki yıllarda size güvenilir hizmet sunacakları için yatırıma değer.

En iyi darbeli anahtar üreticilerinden birkaçı  Sioux Tools ,  Chicago Pneumatic ve  Cleco'dur . Bu şirketler, güvenilir, dayanıklı ve inanılmaz güç sağlayabilen pnömatik ve kablosuz darbeli anahtarlar tasarlamakla tanınmaktadır.

 

Aşağıda, her bir güvenilir üreticinin sunduğu farklı faydaların yanı sıra her bir markanın sunduğu seçenekleri karşılaştırabilirsiniz.

 

Sioux Tools Darbeli Anahtarlar

• Snap-On'un bir bölümü olan Sioux Tools, 100 yılı aşkın bir süredir aletler üretmektedir. Sioux, havalı alet endüstrisinde uzun süredir güvenilen bir isimdir. Bu şirket, 2500 Ft'ye kadar güç uygulayabilen güçlü anahtarlar sunar. lbs. (1-1 / 2" sürücü modeli) Ayrıca üstün kaliteli malzemeleri ve gelişmiş tasarımları ile tanınırlar. 

 

• Sioux Tools, geliştirilmiş doğruluk ve tutarlı tork dağıtımı ile daha hızlı çalışma hızlarına odaklanır. Arızalı bir aletin kullanıcının ciddi şekilde yaralanmasına neden olabileceğini anlayarak, güvenlik konusunda keskin bir konsantrasyona sahiptirler.

 

 

• Bu nedenle Sioux Tools, bir iş sahasında yaralanma olmamasının yüksek bir öncelik olduğu bir dizi ağır hizmet uygulamasında kullanılır. 

 

Sioux Darbeli Anahtar seçerken aşağıdaki kriterler dikkate alınmalıdır:

Hizmet Sınıfı

• Yüksek üretim- otomobil montaj fabrikaları, çiftlik ve inşaat ekipmanları vb.

• Düşük üretim — büyük makine montajı

• Bakım veya onarım çalışmaları

 

İş Koşulları

• Sert çekme- sert eklem 

• Yumuşak çekme- yaylı bağlantı 

• Azalma — serbest çalışan veya geçerli tork (kontra somun, kendinden diş açan vida)

 

Malzeme

• Metalden metale

Metal /conta

• Kauçuk veya plastik

 

Montaj Yöntemi

• Genel sıkma — operatör kararı

• Somunu çevirme — kalıcı montajlar (çelik montaj ve inşaat ekipmanları)

 

Özellikler

• Top ve Kam veya Çift Çekiç darbe mekanizmaları

• Sıralı, tabanca kabzası veya D-tutamak konfigürasyonları

• Pim, sürtünme halkası, hızlı değiştirme veya delikli soket tutucular

• Standart veya genişletilmiş örsler

 

Chicago Pnömatik Darbeli Anahtarlar

Pnömatik darbeli anahtar üretiminde bir diğer iyi bilinen isim Chicago Pneumatic'tir. Bu şirket, en son teknoloji ve malzemelerin kullanımına odaklanmaktadır. En zorlu ortamlarda en zorlu uygulamalar için kompozit ve çelik gövde seçenekleri uygulayan anahtarları bulacaksınız. CP Etkileri petrol sahası, platform, maden veya rafineride harikadır.

 

İster genel bir bakım aleti, ister üretim cıvatalama özellikli bir anahtar satın alıyor olun, Chicago Pneumatic rakipsiz bir seçenek yelpazesi sunar. Çok yönlü anahtar serileri genellikle kullandıkları farklı kavramalara göre sınıflandırılır. Chicago Pneumatic anahtarlarının bir diğer önemli farkı,  ⅜” den büyük  2½” kare sürücüye kadar çok çeşitli boyutlandırma seçenekleridir . 

 

Chicago Pneumatic'ten bir cıvatalama aleti seçtiğinizde, sürücü boyutunuzu seçtikten sonra, sunulan farklı tutamak stillerine bir göz atın:

• Tabanca (P) Kabzası

• D-Tutamak İç Tetik (DIT)

• D-Kolu Dış Tetik (DOT) 

 

Ardından, sert bağlantılarla çalışırken sorunsuz çalışma için harika olan DYNA-PACT pimli kavrama, en yumuşak hareket ve en iyi kontrol için 2 çeneli, bir endüstri olan çift çekiç dahil olmak üzere farklı kavrama seçeneklerini değerlendirmek isteyeceksiniz. standart (her yerde debriyajınız) veya yumuşak eklemler için harika olan sallanan köpek pinsiz debriyaj.

 

• DYNA-PACT (Pimli kavrama)

• İkiz Çekiç (Çift Köpek)

• Sallanan Köpek (Pinsiz veya Çift Kişilik)

• 2-Çene

 

 

tork aralığı karşılaştırma tablolarıyla birlikte aletleri karşılaştırmanıza yardımcı olabilir.  Bir CP etkisi satın almaya karar verirseniz.  En zorlu işlere bile dayanabilecek dayanıklılığa sahip konfor odaklı tasarımlarının avantajlarından yararlanacaksınız.

 

Cleco Darbeli Anahtarlar

Son olarak, Cleco darbeli anahtarlardan bahsetmeden hiçbir satın alma rehberi tamamlanmış sayılmaz. 1894 yılında Cleveland Pneumatic Tool Company olarak kurulan Cleco, yıllardır güvenilir bir pnömatik alet üreticisi olmuştur.

 

Cleco, dayanıklılık ve mükemmel performansa odaklanarak otomotiv, havacılık, tarım, montaj ve petrol/gaz endüstrilerinde yardımcı olacak araçlar sunar. 

 

 

Cleco, darbeli anahtarlar için dört ana ürün kategorisi sunar. Bir Cleco darbeli somun anahtarı satın almayı düşünüyorsanız, her biri farklı işlerin özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış aşağıdaki dört kategoriye göz atın. 

 

Cleco CV Serisi Kompozit Darbeli Anahtarlar :

Hafif, rahat bir darbeli anahtar arıyorsanız CV Serisi tam size göre. Bu anahtarlar genel onarım ve bakım çalışmaları için idealdir. CV Serisi anahtarlar ekonomiktir ve yine de yüksek kaliteli işlevsellik sağlar.

 

Cleco CWC Premium Kompozit Darbeli Anahtarlar :

Cleco anahtarlarının en önemli avantajlarından biri, gerekli torku sunarken ne kadar hafif olmalarıdır. CWC Premium Kompozit Serisi, ağır hizmet uygulamaları için idealdir. Bu anahtarlarda ikiz çekiç, üç döngülü ısıl işlem, değişken hızlı tetik, tek elle ileri/geri çalıştırma ve titreşime dayanıklı bir tutamak bulunur. ¼” ile ¾” arasında değişen bu darbeli aletler, zorlu uygulamalar için mükemmeldir.

 

Cleco CWM Serisi Metal Gövdeli Pnömatik Darbeli Anahtar :

Son derece dayanıklı, sağlam bir pnömatik darbeli anahtar için metal gövdeli CWM Serisinden başkasını aramayın. Bu darbeli anahtarlar, aşırı unsurlara maruz kalmaktan iki kattan atılmaya kadar her şeyi içeren bir dizi testten geçirildi. Sonuç, en zorlu iş sahalarının bile üstesinden gelebilecek bir darbeli anahtardır. Bu, bu anahtarları, şantiye ortamının zorlandığı petrol ve gaz endüstrisi, şantiyeler ve tarım uygulamaları gibi endüstriler için ideal hale getirir. 

 

Cleco WT Metal Muhafaza Arkadan Kavramalı Darbeli Anahtarlar :

Ağır hizmet uygulamaları için WT Metal Muhafaza Arkadan Kavramalı Darbeli Anahtarlar bir zorunluluktur. Cleco, kullanım kolaylığı ve maksimum verimlilik sunan olağanüstü arka kavrama ile olağanüstü torka odaklanır. 1 ⅜” ile 1 ½” arasında değişen inanılmaz cıvata boyutu seçenekleriyle bu anahtarlar, ağır hizmet tipi üretim, petrol sahası uygulamaları ve diğer zorlu işler için mükemmeldir.

 

Cleco MP Serisi Anahtarlar :

Cleco, belirli uygulamalar için tasarlanmış benzersiz darbeli anahtarları ile tanınır. MP Serisi, ahşap veya alüminyum ile kullanım için ideal olan yumuşak çekme uygulamaları için özel olarak tasarlanmış sağlam bir seridir. Anahtarın verimli tasarımı, kullanıcının minimum düzeyde efor sarf etmesini sağlar.

 

Farklı güç seçeneklerini, boyut seçimlerini ve üreticileri düşündüğünüzde, ekibimiz size yardımcı olmak için burada. Süreç boyunca size yol gösterebilir ve başvurunun kalifiye olmasına yardımcı olabiliriz. Ekibimiz uzman teknik destek ve güler yüzlü Müşteri Hizmetleri sağlar.

Etiketler: havalı el aletleri, havalı somun sıkma, havalı somun sıkma-sökme tabancası
Eylül 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR