Havayla Çalışan Araçların Artıları ve Eksileri

Havayla Çalışan Araçların Artıları ve Eksileri

Hava araçları, bir şeyler yapmanın eski okul yoludur. Genellikle kablosuz bir aletten daha fazla güç ve daha fazla hız sağlarlar. Havayla çalışan alet önemli ölçüde daha hızlıdır. Ayrıca devir başına elektrikli olandan daha fazla isabete sahiptir. Devir farkı, hava cırcırlarında da çok daha belirgindir. Hava araçları genellikle yeniden yapılandırılabilir. Onlar için çeşitli parçalar alabilirsiniz. 

Ayrıca gözle görülür şekilde daha hafiftirler. Havayla çalışan silahlar hakkında sevilecek çok şey var, ancak birkaç olumsuzluk var. En büyüğü, bağlı olman. Pnömatik anahtarı kullanmak istiyorsanız, tüm zaman boyunca mağaza havasının ona bağlı olması gerekir. İki büyük kompresör motoruna sahip büyük bir kompresör tankına sahip bir dükkanda çalışıyorsanız, bu o kadar da büyük bir sorun değil- tutarlı bir hava kaynağınız var.

 

Ayrıca daha fazla bakım var. Şimdi, bu iyi bir şey ya da kötü bir şey olabilir. Genellikle havalı aletler her gün veya gün aşırı yağlanmalıdır. Çoğu darbeli tabancada, çekici yağlamanız için küçük bir bağlantı noktası vardır. Bu iyi bir şey çünkü aletlerinize daha iyi bakmanızı gerektiriyor, ancak bazıları bunun pille çalışan aletlerle endişelenmenize gerek olmayan başka bir bakım adımı olduğunu düşünebilir.

 

Elektrikli/Pilli Aletlerin Artıları ve Eksileri

• Havayla çalışan araçlarla aynı kısıtlamalara sahip birçok eklenti aracı olduğunu biliyorum, ancak ben pille çalışan çeşitliliğe odaklanıyorum.

• Son derece taşınabilirler. Arabanıza atabilir, hurdalığa giderken yanınızda getirebilirsiniz… Bunların her yere gidebilme seçeneği gerçekten de akülü aletlere sahip olmanın en büyük özelliklerinden biri.

• Ayrıca aydınlatma ve kompakt boyutlar gibi seçenekler de var. Daha küçük versiyonları iç mekan çalışmaları için kullanıyorum çünkü torku azaltabiliyor ve küçük çizgi vidaları için kullanabiliyorum, ki bu daha büyük versiyonlarla veya hava ile çalışan herhangi bir şeyle gerçekten yapamadığım bir şey. (Bazı havayla çalışan aletlerin, onları kapatabileceğiniz bir ayarı vardır, ancak bu aynı zamanda kafanın dönüş hızını da azaltır, oysa elektrikli olanlar genellikle bunu yapmaz.)

• Pil ömrü, 10 yıl öncesine göre çok daha iyi hale geliyor. O pili her gün veya iki günde bir şarj etmek zorundaydın, şimdi darbeli anahtarımdaki pili yeniden şarj etmek zorunda kalmadan önce bir ila bir buçuk hafta sürebilirim.

• Harika olan şey, birçoğunun size pillerin ne kadar şarj olduğunu gösteren göstergelere sahip olması.

• Bu gerçekten güzel pille çalışan aletlerin dezavantajı, genellikle pahalı olmalarıdır (havayla çalışan meslektaşlarından daha fazladır). Ayrıca gelecekte sınırsız güç kaynağına sahip olduğumuz bir noktada olmadığımız için pili şarj etmek için bir yere ihtiyacınız var. İyi haber şu ki, aletlerin çoğu pil ve şarj cihazıyla birlikte geliyor.

• Pille çalışan aletler de daha ağır olma eğilimindedir. Dükkanda gün boyunca kullanıldığında oldukça ağırlaşabilirler.

• Bu da şu soruyu akla getiriyor: Kim kazanıyor? Hava mı Elektrik mi? Aslında hiçbiri diğerinden daha iyi değil- ikisinin de dünyada yeri var ve gerçekten farklı alanlarda parlıyorlar.

• Benim için, sınırsız bir atölye havası kaynağı olan dükkandayken, neredeyse her zaman havayla çalışan darbe tabancamı (veya havayla çalışan mandalımı, çünkü pilimden biraz daha küçük olduğu için) giderim. Motorlu cırcır. Uç kısmında, onu daha da çevik yapan bir döndürme var).

 

• Ama evde ya da bir şeyler yapmak için dışarı çıkmam gerekiyorsa, her seferinde elektrikli aletlerimi alıyorum.

Etiketler: darbeli somun sökme, somun sıkma, somun sökme tabancası, havalı somun sıkma-sökme tabancası
Eylül 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR